Relacja z projektu realizowanego w ramach RKG Równać Szanse 2016 - "Moja gmina wczoraj i dziś - uchwycone w kadrze"

Dla Młodzieży realizującej projekt „Moja gmina wczoraj i dziś - uchwycone w kadrze” miesiąc lipiec upłynął nie tylko pod znakiem upragnionego odpoczynku, ale również sprzyjał poznawaniu walorów najbliższego otoczenia. Grupa przemierzała obszar gmin Tyszowce i Rachanie w celu odszukania miejsc z zebranych starych fotografii i zrobienia w tych miejscach zdjęć aktualnych. W sierpniu Młodzież poddała obróbce cały zebrany materiał, w efekcie czego zostały przygotowane zdjęcia i folder, które będą prezentowane na wystawie starej fotografii. Ponadto pod koniec sierpnia Młodzież zorganizowała ognisko w Dobużku. Obecnie Młodzież realizuje ostatni etap projektu tj. przygotowania związane z Wystawą Starej Fotografii będącą zwieńczeniem działań projektowych. Wystawa planowana jest pod koniec września br. O szczegółach będziemy informować już wkrótce na naszej stronie internetowej.