Wieczór poetycki "Co mi w duszy gra - świat oczami poetki Bogusławy Lankamer"

W dniu 10 czerwca 2017 r. w Gospodarstwie Ekologicznym „Anna” w Dobużku odbył się Wieczór poetycki „Co mi w duszy gra – świat oczami poetki Bogusławy Lankamer” połączony z promocją tomiku prozy Bogusławy Lankamer pt. „Dom błękitem malowany”. Wieczór rozpoczął się wspomnieniem Wieczorów Inscenizacji Twórczości Komediowej Aleksandra Fredy, które jak dotąd odbywały się corocznie w drugą sobotę czerwca w Dobużku. Pani Aneta Bielecka omówiła sztuki Aleksandra Fredry, które były wystawiane podczas czterech edycji Wieczorów Fredrowskich. Pani Bogusława Lankamer przybliżyła zebranym związki Aleksandra Fredry z Łaszczowem. Poezję i prozę pióra Bogusławy Lankamer zaprezentowali oprócz autorki: pani Aneta Bielecka, pani Małgorzata Stokowska-Wojda, pani Irena Kowalczyk, pan Marek Bielecki. Prezentację wierszy uświetnił występ pana Marka Bieleckiego, który wykonał piosenkę „Pan Aleksander Hrabia Fredro” będącą nieodłącznym elementem Wieczorów Fredrowskich oraz występ Oliwii Bieleckiej, która zagrała utwory Fryderyka Chopina pn. „Walc Es-dur”, „Mazurek B-dur”, „Nokturn b-moll”. Po części artystycznej Burmistrz Łaszczowa pan Cezary Girgiel i Przewodniczący Rady Miejskiej w Łaszczowie pan Mariusz Hawrylak wręczyli pani Bogusławie Lankamer list gratulacyjny m.in. za dokonania artystyczne oraz wkład w rozwój kultury gminy i regionu. Prezes Stowarzyszenia „G 6 Grzędy Sokalskiej” pan Józef Woch złożył na ręce pani Bogusławy Lankamer, pani Anety Bieleckiej i pana Marka Bieleckiego podziękowanie za wieloletnią współpracę ze Stowarzyszeniem „G 6 Grzędy Sokalskiej”. Na zakończenie Wieczoru poetyckiego można było nabyć tomik prozy Bogusławy Lankamer pt. „Dom błękitem malowany” z autografem autorki. Słodki poczęstunek przygotowała pani Alicja Kuśmierczuk i KGW Honoratki Kolonia Gródek. Zapraszamy do galerii zdjęć.