Spotkanie z Mistrzami Polski w Dobużku

20 stycznia 2017 r. w Dobużku z inicjatywy Wójta Gminy Rachanie pana Romana Miedziaka odbyło się spotkanie Mistrzów Polski konkurencji przeciąganie liny mężczyzn: Bogusława Piłata, Krzysztofa Majdańskiego, Tomasza Czuchaja, Janusza Piwko, Mariusza Bondyry, Kamila Kopytko, Dariusza Koprowskiego, Mariusza Kulika i Krystiana Bodeńko. Spotkanie odbyło się w dworku, w Gospodarstwie Ekologicznym „Anna” państwa Anny i Józefa Woch w Dobużku. Gospodarzem spotkania był pan Roman Miedziak Wójt Gminy Rachanie. Wśród zaproszonych gości znaleźli się: pan Jan Kowalczyk – Starosta Powiatu Tomaszowskiego, pan Józef Poterucha Wiceprzewodniczący Krajowego oraz Przewodniczący Wojewódzkiego Zrzeszenia LZS w Lublinie, pan Jan Kijko Przewodniczący Powiatowego Zrzeszenia LZS w Tomaszowie Lubelskim, pan Józef Woch Prezes Stowarzyszenia „G 6 Grzędy Sokalskiej”, pan Mariusz Zając Burmistrz Tyszowiec, pan Cezary Girgiel Burmistrz Łaszczowa, pan Janusz Bałabuch Wójt Gminy Krynice, pani Marzena Czubaj – Gancarz Wójt Gminy Tomaszów Lubelski. Spotkanie było okazją do wyrażenia wdzięczności zawodnikom, którzy dzięki swojej determinacji, zaangażowaniu, ciężkiej pracy po raz siódmy przynieśli splendoru gminie Rachanie oraz powiatowi tomaszowskiemu, promując idee LZS, współpracując przy organizacji igrzysk gminnych, powiatowych, wojewódzkich a nawet ogólnopolskich. Zawodnicy otrzymali listy gratulacyjne z rąk Wójta Gminy Rachanie pana Romana Miedziaka, pana Józefa Poteruchy Wiceprzewodniczącego Krajowego oraz Przewodniczącego Wojewódzkiego Zrzeszenia LZS w Lublinie oraz Starosty Powiatu Tomaszowskiego pana Jana Kowalczyka. Organizatorzy oraz zawodnicy zgodnie stwierdzili, że wielokrotny sukces drużyny na pewno wpłynął na zainteresowanie się młodzieży sportami siłowymi, a co za tym idzie, należy mieć nadzieję i życzyć sobie kolejnych mistrzów, którzy będą kontynuować sportowe tradycje w tej dziedzinie.